Trainers/begeleiders

De trainingen worden gegeven door ervaren trainers die weten wat het presteren op topniveau betekent, maar vooral weten hoe jeugdtrainingen moeten worden gegeven! Trainers van eredivisie tot en met jeugddivisie verzorgen regelmatig gasttrainingen. Allen zijn wel op een of andere wijze verbonden aan de Westlandse verenigingen zodat de regionale inbreng erg groot is. Zeker met het grote aantal verenigingen in de regio en het hoge niveau waarop velen acteren is dit een groot voordeel.

Trainers die afgelopen tijd regelmatig les hebben gegeven en nog steeds actief zijn: Jan van Kester, Peter Lauwen, Henk van Oers, Branca van Swinderen, Chris Olie, André Stougje, Jesper Drenth, Cynthia van der Want. Voor keeperstrainingen hebben we o.a. Natascha Koers-Radder en Jesper Drenth en voor specifieke looptraingen André Stougje en Henk Nooitmeer.

Bij voldoende belangstelling vinden per blok tenminste 3 aparte keeperstrainingen plaats.

Regelmatig treden ook topspelers en topspeelsters uit de regio op als rolmodellen. Zij weten als geen ander wat het betekent om te moeten investeren in jezelf en je carrière, maar vooral wat het betekent om plezier te hebben in jouw favoriete handbalsport! .

Het trainingsprogramma wordt inhoudelijk begeleid en aangestuurd door de ervaren jeugdtrainer van Quintus en voormalig analyticus van het NHV (de nationale teams) Jan van Kester.
Inhoudelijk sluit het programma van HandbalCollege Westland aan bij de handbalvisie van het NHV: snel, verrassend, dynamisch en effectief!